Een AED voor jouw buurt!

Hartstilstand in de buurt? Met een AED kan je levens redden.

De opbrengst van het Filmfestival zet de rotary dit jaar in voor meer AED’s in de wijken in Koggenland. Niet alle buurten hebben een AED die dag en nacht beschikbaar is om levens te redden. Daarom is de rotary een actie gestart voor de Hartstichting. Dit goede doel streeft ernaar dat er overal in Nederland 24/7 AED’s hangen met een goede spreiding over alle buurten. Daardoor kunnen mensen met een hartstilstand gemiddeld sneller gereanimeerd worden. De kans op overleven stijgt dan aanzienlijk.

AED binnen 6 minuten

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Het kan iedereen overkomen, met name in of om het huis. Bij een hartstilstand telt elke minuut. Als iemand direct 112 belt en binnen 6 minuten start met reanimeren en een AED inzet, is de overlevingskans het grootst. De ambulance arriveert gemiddeld binnen 8 tot 10 minuten. Daarom is er het oproepsysteem HartslagNu dat mensen die in de buurt zijn en die kunnen reanimeren kan oproepen. Met één bericht. Deze zogenaamde burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuten sneller bij een slachtoffer dan de ambulance. Daardoor kan de reanimatie sneller starten en kan er sneller een schok met een AED worden gegeven. Het is daarom ook belangrijk dat een AED aangemeld is bij het oproepsysteem HartslagNu. Bij een reanimatieoproep weten burgerhulpverleners precies waar ze snel een AED in de buurt kunnen ophalen.

 

Help mee

Door een kaartje te kopen voor de film of een sponsorpakket af te nemen draag je bij aan het goede doel van dit jaar. Help mee voor meer AED’s in de buurt.

Het doel
Het doel

Neem contact op